Časté otázky

Čím sú naše produkty  výnimočné?

Pri produktoch NUTRACEUTICA platí:  viete, čo kupujete:

  • čisté omega-3 a skvelá chuť
  • prírodný pôvod
  • známy pôvod suroviny
  • certifikácia
  • prírodné vitamíny
  • žiadne syntetické vitamíny
  • najvyšší stupeň čistoty

Nepoužívame syntetické formy vitamínu E.

Nutraceutica ako prvý výrobca aplikuje jedinečný prírodný vitamín E úplného spektra, nazývaný tiež vitamín E 2. generácie.

Biologické účinky sú v niektorých prípadoch 50-krát vyššie v porovnaní so syntetickými formami vitamínu E, ktoré bežne pridávajú iní výrobcovia tekutých rybích olejov.

Veľa zákazníkov si možno neuvedomí, že rybie oleje vo forme kapsúl sú často neznámeho pôvodu, vyrobené z neoveriteľných zdrojov pochádzajúcich z Južnej Ameriky alebo Číny, prípadne z oblastí s ekosystémom zaťaženým nadlimitným obsahom toxínov. Produkty kompromisnej kvality často obsahujú pridané syntetické antioxidanty /tokoferol acetát – syntetická forma vitamínu E/ zabezpečujúce stabilitu voči zrýchlenej oxidácii oleja.
NUTRACEUTICA  rybie oleje sú vyrobené z najkvalitnejšej základnej suroviny – rybieho oleja produkovaného najväčším Európskym výrobcom Lysi Island s certifikovaným systémom kvality.

Výrobca suroviny patrí k svetovým expertom na morské tuky.

Najvyšší stupeň čistoty zabezpečuje vysokú stabilitu aj bez prídavku axtioxidantov a syntetického vitamínu E. Kvalita suroviny je stabilne výnimočná, čo zabezpečuje vysoký obsah omega-3 EPA, DHA, ALA a bohatosť obsahu prírodných omega-9 mastných kyselín.

Starostlivým výberom vhodných druhov severských rýb obsahuje OMEGA-3 HP natural rybí olej bez použitia technológie koncentrovania  až 20% EPA, 13% DHA a 7% ALA. Celkový obsah omega-3 dosahuje hodnotu presahujúcu 40%!

Priamym dôkazom vysokého obsahu nenasýtených mastných kyselín je riedka konzistencia oleja, tekutosťou veľmi podobná obyčajnej vode.

Sviežosť: absolútne žiadna vôňa a chuť po rybách!

Z dôvodu predchádzajúcich nepríjemných skúseností s užívaním rybích olejov iných výrobcov sa mnohí ľudia vyhýbajú konzumácii v tekutej forme. Produkty OMEGA-3 HP sa odlišujú. Chutia skvelo, pretože sú čerstvé a zároveň zbavené zápachu. Výskumy dokázali, že vyskytujúci sa nepríjemný zápach je spôsobený oxidáciou a rozkladom molekúl tukov. Oxidované polynenasýtené tuky sú zdrojom voľných radikálov. čítať viac

Najistejšie je siahnúť rovno po prirodzenom vysoko čistom rybom oleji, zbavenom zápachu, kde nemusíte nič zisťovať.

Ak predsa chcete zostať pri užívaní omega-3 kapslí a výrobca túto skutočnosť radšej neuvádza, existuje praktický test pomocou jednorázového polystyrénového pohárika na nápoje.

 

Postup:

1. Nakvapkajte obsah kapslí do polystyrénového pohárika

2. Pozorujte zmeny po 10 minútach. Ak nakvapkaný obsah omega-3 kapslí je etylester, mali by ste spozorovať postupné prežieranie polystyrénového pohárika.

3. Prirodzený rybí olej nespôsobí rozožratie polystyrénu.

 Záver

Doplnky výživy s prirodzeným rybím olejom v triglyceridovej forme ponúkajú mnoho výhod v porovnaní s koncentrátmi v kapsliach obsahujúcich syntetické etylestery.

Prirodzený rybí olej sa vyznačuje vyššou vstrebateľnosťou, konzumácia je úplne bezpečná aj pri oslabenej funkcii pečene, sú chemicky stabilnejšie a vhodné aj pre deti.

 

Najvyšší štandard kvality Nutraceutica Vám prináša rybí olej Omega-3 HP natural v prirodzenej forme, navyše zbavený akýchkoľvek zápachov a dostupný s neutrálnou chuťou ako prídavok do jedál a s ovocnými príchuťami na priame užívanie. viac info tu

Prirodzený vysoko čistený rybí olej

Optimálnu možnosť podávania omega-3 kyselín predstavujú prirodzené, obsahovo nezmenené, vysoko čistené rybie oleje.

Výhodou prirodzeného vysoko čisteného rybieho oleja zbaveného akýchkoľvek zápachov a všetkých toxínov je komfortné užívanie po čajových lyžičkách a hlavne veľmi jednoduché podávanie menším deťom a starším ľuďom, ktorí môžu mať problémy s prehĺtaním kapslí. Prídavok prírodnej ovocnej arómy nemaskuje žiaden zápach, len zabezpečuje skvelú chuť a obľubu u detí.

Prirodzený rybí olej obsahuje 30% EPA a DHA a zvyšok tvoria tiež veľmi prospešné mastné kyseliny: alfa-linolénová ALA (omega-3) a kyselina olejová OA(omega-9) ktoré tiež prispievajú k priaznivým účinkom na zdravie.  Navyše obsahuje biologicky účinnejšie prirodzené formy vitamínov a prirodzené antioxidanty.

Hlavným dôvodom pre odporúčanie prirodzených,  vysoko čistených  rybích olejov je vyvážený pomer jednotlivých prirodzených nutričných látok, príjemná chuť a ľahké podávanie a vysoká obľúbenosť aj u malých detí, ktoré vedia najlepšie oceniť príjemnú chuť.

Výhodou prirodzeného oleja je možnosť dopriať si podstatne vyššie dávky omega-3 mastných kyselín ako pri užívaní kapslí. Užívanie kapslí zabezpečuje z hľadiska prijatého množstva  len nutričné minimum.  Dávka 1 g rybieho oleja denne (1 kapsula) pre dospelých nie je dostačujúca na postrehnuteľné zlepšenie zdravotného stavu. Skúste sa zamyslieť, koľko by Vás stálo užívanie 10 kapslí rybieho oleja (10x500mg = 5g) a 1 polievkovej lyžice (cca 5g) rybieho oleja denne?

Pre mnohých ľudí, najmä s alergiami, atopickým ekzémom, syndrómom suchého oka, autioimunitnými ochoreniami, reumou, kardiovaskulárnymi chorobami, trpiacich vysokým krvným tlakom a cukrovkou by sa mal optimálny príjem čistých omega-3 mastných kyselín pohybovať  v rozmedzí 2 až 4g denne, kedy sa už dosahuje nielen preventívny ale aj želateľný liečebný efekt. Užívanie 5 a viac kapslí denne nie je výhodné ani z praktického hľadiska a cena kapslových foriem je tiež podstatne vyššia.

Odporúčame Vám vysokočistený rybí olej z celých arktických tresiek, úplne zbavený zápachu, absolútne čerstvý. Je najbohatší prirodzený, ľahko stráviteľný  zdroj obsahujúci až 40% omega-3 mastných kyselín. Vyrábaný na Islande,  kvalita potvrdená nezávislými akreditovanými laboratóriami na Slovensku. Najvyšší stupeň čistoty HP (High Purity).

Viac o produktoch si prečítajte v sekciách:

Omega-3 HP natural

Omega-3 HP natural lemon

Omega-3 HP natural pomaranč

Prírodný rybí olej OMEGA-3 HP natural obsahuje viac ako 30% EPA a DHA vo forme triglyceridov, čiže tukov v prirodzenej forme. Z hľadiska stráviteľnosti sú prirodzené tuky najvhodnejšie.

Optimálne vstrebanie rybieho oleja a následnú distribúciu v organizme zabezpečuje dôkladná emulgácia fosfolipidmi a účasť žlčových tráviacich enzýmov.

Žlčové kyseliny umožňujú vytvárať tukové emulzie, drobné nanočastice tukov, ktoré sú rozptýlené vo vodnom prostredí, ľahko prechádzajú stenou tenkého čreva a následne sa transportujú krvným obehom do pečene a celého organizmu.

Pre optimálne trávenie rybieho oleja je potrebné užívanie  spolu s jedlom alebo bezprostredne po jedle, kedy dochádza k zvýšenému vylučovaniu žlče a teda aj lepšej emulgácii a stráveniu oleja. Užitie rybieho oleja spolu s jedlom zároveň napomáha vstrebávaniu vitamínov rozpustných v tukoch nachádzajúcich sa v prijatej potrave (vitamíny A,D,E,K).

V prípade užitia rybieho oleja nalačno je emulgácia v prostredí žalúdka obmedzená a olej zostáva akoby plávať v obsahu žalúdka v oddelenej vrstve. Výsledkom je sťažené a spomalené trávenie, ktoré sa môže prejaviť ťažobou, grganím. Neodporúča sa užívať rybí olej nalačno a jednoducho zapiť tekutinou.

 

Užívať viac-krát denne alebo stačí 1-krát denne?

Mastné kyseliny sa metabolizujú pomaly, zvýšené hladiny lipidov v sére po konzumácii tuku pretrvávajú niekoľko dní. Prakticky nemá zmysel užívať doplnky s omega-3 viackrát denne, postačuje jednorazové užitie dennej dávky.

Jednorazové užitie dennej dávky rybieho oleja neplatí pre ľudí s poruchami trávenia z dôvodu nedostatočnej funkcie žlčníka a oslabenou tvorbou lipáz – enzýmov tráviacich tuky. Typickým prejavom problémov s trávením tukov je preháňanie. V týchto prípadoch je potrebné dávku deliť na viac menších častí užitých v priebehu dňa spolu s jedlom a nezaťažiť tak nadmerne tráviaci systém.

 

Môžeme priberať z vyšších dávok rybieho oleja?

Nie. Skutočná príčina priberania je iná. Nenasýtené mastné kyseliny rybieho oleja pôsobia dokonca priaznivo v zmysle zachovania metabolických procesov. Omega-3 mastné kyseliny svojim protizápalovým účinkom chránia beta bunky pankreasu a tým chránia tvorbu inzulínu. Inzulín je zodpovedný za správne energetické využitie cukrov.

Vďaka inzulínu sa cukor dostáva do vnútra buniek, kde sa mení na energiu. V prípade oslabenia tvorby inzulínu prichádza pocit únavy, aj napriek dostatku potravy. Únava je jedným z dôvodov vedúcich ku ďalšej konzumácii jedla.

Denné dávky rybieho oleja sú z hľadiska celkového energetického príjmu zanedbateľné. Najväčšie riziko priberania spočíva v nadmernej konzumácii a energetickom nadbytku škrobov. Škroby sú vlastne vysokomolekulárne cukry. V organizme sa rozkladajú na glukózu. V prípade chýbajúcej fyzickej aktivity sa nadbytočná glukóza mení na tuky a ukladá sa do tukových buniek.

Podstata priberania nie je teda v konzumácii malého množtva tuku, ale v nadbytku škrobov a cukrov v potrave.