VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, NAKÚPTE U NÁS EŠTE VÝHODNEJŠIE. Využite ponuku výhodných balení a platbu kartou, prevodom alebo na dobierku.

FAQs

Prirodzený vysoko čistený rybí olej

Optimálnu možnosť podávania omega-3 kyselín predstavujú prirodzené, obsahovo nezmenené, vysoko čistené rybie oleje.

Výhodou prirodzeného vysoko čisteného rybieho oleja zbaveného akýchkoľvek zápachov a všetkých toxínov je komfortné užívanie po čajových lyžičkách a hlavne veľmi jednoduché podávanie menším deťom a starším ľuďom, ktorí môžu mať problémy s prehĺtaním kapslí. Prídavok prírodnej ovocnej arómy nemaskuje žiaden zápach, len zabezpečuje skvelú chuť a obľubu u detí.

Prirodzený rybí olej obsahuje 30% EPA a DHA a zvyšok tvoria tiež veľmi prospešné mastné kyseliny: alfa-linolénová ALA (omega-3) a kyselina olejová OA(omega-9) ktoré tiež prispievajú k priaznivým účinkom na zdravie.  Navyše obsahuje biologicky účinnejšie prirodzené formy vitamínov a prirodzené antioxidanty.

Hlavným dôvodom pre odporúčanie prirodzených,  vysoko čistených  rybích olejov je vyvážený pomer jednotlivých prirodzených nutričných látok, príjemná chuť a ľahké podávanie a vysoká obľúbenosť aj u malých detí, ktoré vedia najlepšie oceniť príjemnú chuť.

Výhodou prirodzeného oleja je možnosť dopriať si podstatne vyššie dávky omega-3 mastných kyselín ako pri užívaní kapslí. Užívanie kapslí zabezpečuje z hľadiska prijatého množstva  len nutričné minimum.  Dávka 1 g rybieho oleja denne (1 kapsula) pre dospelých nie je dostačujúca na postrehnuteľné zlepšenie zdravotného stavu. Skúste sa zamyslieť, koľko by Vás stálo užívanie 10 kapslí rybieho oleja (10x500mg = 5g) a 1 polievkovej lyžice (cca 5g) rybieho oleja denne?

Pre mnohých ľudí, najmä s alergiami, atopickým ekzémom, syndrómom suchého oka, autioimunitnými ochoreniami, reumou, kardiovaskulárnymi chorobami, trpiacich vysokým krvným tlakom a cukrovkou by sa mal optimálny príjem čistých omega-3 mastných kyselín pohybovať  v rozmedzí 2 až 4g denne, kedy sa už dosahuje nielen preventívny ale aj želateľný liečebný efekt. Užívanie 5 a viac kapslí denne nie je výhodné ani z praktického hľadiska a cena kapslových foriem je tiež podstatne vyššia.

Odporúčame Vám vysokočistený rybí olej z celých arktických tresiek, úplne zbavený zápachu, absolútne čerstvý. Je najbohatší prirodzený, ľahko stráviteľný  zdroj obsahujúci až 40% omega-3 mastných kyselín. Vyrábaný na Islande,  kvalita potvrdená nezávislými akreditovanými laboratóriami na Slovensku. Najvyšší stupeň čistoty HP (High Purity).

Viac o produktoch si prečítajte v sekciách:

Omega-3 HP natural

Omega-3 HP natural lemon

Omega-3 HP natural pomaranč

Prírodný rybí olej OMEGA-3 HP natural obsahuje viac ako 30% EPA a DHA vo forme triglyceridov, čiže tukov v prirodzenej forme. Z hľadiska stráviteľnosti sú prirodzené tuky najvhodnejšie.

Optimálne vstrebanie rybieho oleja a následnú distribúciu v organizme zabezpečuje dôkladná emulgácia fosfolipidmi a účasť žlčových tráviacich enzýmov.

Žlčové kyseliny umožňujú vytvárať tukové emulzie, drobné nanočastice tukov, ktoré sú rozptýlené vo vodnom prostredí, ľahko prechádzajú stenou tenkého čreva a následne sa transportujú krvným obehom do pečene a celého organizmu.

Pre optimálne trávenie rybieho oleja je potrebné užívanie  spolu s jedlom alebo bezprostredne po jedle, kedy dochádza k zvýšenému vylučovaniu žlče a teda aj lepšej emulgácii a stráveniu oleja. Užitie rybieho oleja spolu s jedlom zároveň napomáha vstrebávaniu vitamínov rozpustných v tukoch nachádzajúcich sa v prijatej potrave (vitamíny A,D,E,K).

V prípade užitia rybieho oleja nalačno je emulgácia v prostredí žalúdka obmedzená a olej zostáva akoby plávať v obsahu žalúdka v oddelenej vrstve. Výsledkom je sťažené a spomalené trávenie, ktoré sa môže prejaviť ťažobou, grganím. Neodporúča sa užívať rybí olej nalačno a jednoducho zapiť tekutinou.

 

Užívať viac-krát denne alebo stačí 1-krát denne?

Mastné kyseliny sa metabolizujú pomaly, zvýšené hladiny lipidov v sére po konzumácii tuku pretrvávajú niekoľko dní. Prakticky nemá zmysel užívať doplnky s omega-3 viackrát denne, postačuje jednorazové užitie dennej dávky.

Jednorazové užitie dennej dávky rybieho oleja neplatí pre ľudí s poruchami trávenia z dôvodu nedostatočnej funkcie žlčníka a oslabenou tvorbou lipáz – enzýmov tráviacich tuky. Typickým prejavom problémov s trávením tukov je preháňanie. V týchto prípadoch je potrebné dávku deliť na viac menších častí užitých v priebehu dňa spolu s jedlom a nezaťažiť tak nadmerne tráviaci systém.

 

Môžeme priberať z vyšších dávok rybieho oleja?

Nie. Skutočná príčina priberania je iná. Nenasýtené mastné kyseliny rybieho oleja pôsobia dokonca priaznivo v zmysle zachovania metabolických procesov. Omega-3 mastné kyseliny svojim protizápalovým účinkom chránia beta bunky pankreasu a tým chránia tvorbu inzulínu. Inzulín je zodpovedný za správne energetické využitie cukrov.

Vďaka inzulínu sa cukor dostáva do vnútra buniek, kde sa mení na energiu. V prípade oslabenia tvorby inzulínu prichádza pocit únavy, aj napriek dostatku potravy. Únava je jedným z dôvodov vedúcich ku ďalšej konzumácii jedla.

Denné dávky rybieho oleja sú z hľadiska celkového energetického príjmu zanedbateľné. Najväčšie riziko priberania spočíva v nadmernej konzumácii a energetickom nadbytku škrobov. Škroby sú vlastne vysokomolekulárne cukry. V organizme sa rozkladajú na glukózu. V prípade chýbajúcej fyzickej aktivity sa nadbytočná glukóza mení na tuky a ukladá sa do tukových buniek.

Podstata priberania nie je teda v konzumácii malého množtva tuku, ale v nadbytku škrobov a cukrov v potrave.

Najistejšie je siahnúť rovno po prirodzenom vysoko čistom rybom oleji, zbavenom zápachu, kde nemusíte nič zisťovať.

Ak predsa chcete zostať pri užívaní omega-3 kapslí a výrobca túto skutočnosť radšej neuvádza, existuje praktický test pomocou jednorázového polystyrénového pohárika na nápoje.

Postup:

1. Nakvapkajte obsah kapslí do polystyrénového pohárika

2. Pozorujte zmeny po 10 minútach. Ak nakvapkaný obsah omega-3 kapslí je etylester, mali by ste spozorovať postupné prežieranie polystyrénového pohárika.

3. Prirodzený rybí olej nespôsobí rozožratie polystyrénu.

Záver
Doplnky výživy s prirodzeným rybím olejom v triglyceridovej forme ponúkajú mnoho výhod v porovnaní s koncentrátmi v kapsliach obsahujúcich syntetické etylestery.

Prirodzený rybí olej sa vyznačuje vyššou vstrebateľnosťou, konzumácia je úplne bezpečná aj pri oslabenej funkcii pečene, sú chemicky stabilnejšie a vhodné aj pre deti.

Najvyšší štandard kvality Nutraceutica Vám prináša rybí olej Omega-3 HP natural v prirodzenej forme, navyše zbavený akýchkoľvek zápachov a dostupný s neutrálnou chuťou ako prídavok do jedál a s ovocnými príchuťami na priame užívanie. viac info tu

Čím sú naše produkty  výnimočné?

Pri produktoch NUTRACEUTICA platí:  viete, čo kupujete:

  • čisté omega-3 a skvelá chuť
  • prírodný pôvod
  • známy pôvod suroviny
  • certifikácia
  • prírodné vitamíny
  • žiadne syntetické vitamíny
  • najvyšší stupeň čistoty

Nepoužívame syntetické formy vitamínu E.

Nutraceutica ako prvý výrobca aplikuje jedinečný prírodný vitamín E úplného spektra, nazývaný tiež vitamín E 2. generácie.

Biologické účinky sú v niektorých prípadoch 50-krát vyššie v porovnaní so syntetickými formami vitamínu E, ktoré bežne pridávajú iní výrobcovia tekutých rybích olejov.

Veľa zákazníkov si možno neuvedomí, že rybie oleje vo forme kapsúl sú často neznámeho pôvodu, vyrobené z neoveriteľných zdrojov pochádzajúcich z Južnej Ameriky alebo Číny, prípadne z oblastí s ekosystémom zaťaženým nadlimitným obsahom toxínov. Produkty kompromisnej kvality často obsahujú pridané syntetické antioxidanty /tokoferol acetát – syntetická forma vitamínu E/ zabezpečujúce stabilitu voči zrýchlenej oxidácii oleja.
NUTRACEUTICA  rybie oleje sú vyrobené z najkvalitnejšej základnej suroviny – rybieho oleja produkovaného najväčším Európskym výrobcom Lysi Island s certifikovaným systémom kvality.

Výrobca suroviny patrí k svetovým expertom na morské tuky.

Najvyšší stupeň čistoty zabezpečuje vysokú stabilitu aj bez prídavku axtioxidantov a syntetického vitamínu E. Kvalita suroviny je stabilne výnimočná, čo zabezpečuje vysoký obsah omega-3 EPA, DHA, ALA a bohatosť obsahu prírodných omega-9 mastných kyselín.

Starostlivým výberom vhodných druhov severských rýb obsahuje OMEGA-3 HP natural rybí olej bez použitia technológie koncentrovania  až 20% EPA, 13% DHA a 7% ALA. Celkový obsah omega-3 dosahuje hodnotu presahujúcu 40%!

Priamym dôkazom vysokého obsahu nenasýtených mastných kyselín je riedka konzistencia oleja, tekutosťou veľmi podobná obyčajnej vode.

Sviežosť: absolútne žiadna vôňa a chuť po rybách!

Z dôvodu predchádzajúcich nepríjemných skúseností s užívaním rybích olejov iných výrobcov sa mnohí ľudia vyhýbajú konzumácii v tekutej forme. Produkty OMEGA-3 HP sa odlišujú. Chutia skvelo, pretože sú čerstvé a zároveň zbavené zápachu. Výskumy dokázali, že vyskytujúci sa nepríjemný zápach je spôsobený oxidáciou a rozkladom molekúl tukov. Oxidované polynenasýtené tuky sú zdrojom voľných radikálov. čítať viac